Videbæk Skytteforening

Nomineret af: Kim Ørtoft

Videbæk Skytteforening er for alle. Der er således også plads til børn, der ikke trives i andre idrætsaktiviteter. Vi gør meget for, at denne gruppe kan trives og føle sig hjemme i skytteforeningen. Den skal være et frirum, hvor de på deres præmisser kan få en succesoplevelse. Vi har frivillige kræfter med mange års erfaring både som skytter og trænere. Vi har dejlige lyse og hyggelige lokaler med sofagruppe og borde, hvor man kan mødes både før og efter skydningen. Dette skaber stabile og genkendelige forhold, som er vigtigt for børn med udfordringer. Vi tilstræber at vedligeholde både baner og våben, så det altid er en god oplevelse at komme på skydebanen.
Videbæk Skytteforening er i fortsat udvikling og prøver gerne og ofte til med nye tiltag. Således har vi indrettet en bane, der er decideret egnet til at skyde med luftvåben på. Det er god træning for alle, især for lydsensitive personer, dvs. at er der f.eks. en gruppe, der gerne vil skyde, men har behov for at minimere støjen, er denne bane sammen med luftvåben det perfekte sted.
Senest har Videbæk Skytteforening introduceret AirSoft – skydning med små plastkugler. Dette er gjort for at tilbyde alternativ skydning på handlebane og mod andre mål. Vi vil gerne tiltrække de unge, der i dag skyder på gaderne og i haverne, hvilket jo ikke er lovligt, og i stedet for få dem ind i fællesskabet i skytteforeningen, så de kan skyde i et struktureret og lovligt miljø, hvor sikkerheden er grundlæggende for kulturen.
Vi har i sæson 2022/23 registreret 61 medlemmer, hvilket er en væsentlig stigning, eftersom vi før Corona lå på en opadgående kurve med 45-50 medlemmer, og nu har vi så set endnu et spring i denne sæson. I Corona-tiden havde vi pga. selve nedlukningen - eftersom vi tilbyder en indendørs aktivitet - et væsentligt fald i medlemsantallet, da vi kun i meget begrænset omfang kunne gennemføre aktiviteterne.
Om sommeren skyder vi udendørs på Ulfborg Skyttecenter, mens vi fra september – april skyder fast tirsdage og onsdage i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Skydebanen i kælderen er faktisk åben året rundt, så der er mulighed for at lave individuelle aftaler. På Ulfborg Skyttecenter tilbyder vi også terrænskydning med pistol tirsdage i maj og august måned.
Videbæk Skytteforening afholder et årligt stævne, hvor vi inviterer skytter fra hele regionen og resten af Danmark til at skyde. Det afholdes over en uge primo november måned. Vi deltager også i 7-8 stævner hos andre skytteforeningerne og i Danmarks Mesterskabet ligesom vi naturligvis også deltager i landsdelens holdturnering, som gennemføres som hjemmebaneskydninger.
Skoler i Videbæk og omegn deltager også i ”Skole DM for skydning”, hvor holdene kan kvalificere sig til Landsdelsfinale, hvor de bedste hold kommer videre til DM. Foreningen deltager i det årlige arrangement ”Aktiv onsdag” samt i efterårsferien i ”Store Skydedag”. På forespørgsel laver vi gerne arrangementer for virksomheder og private, der ønsker en lidt anderledes aktivitet. I den forbindelse er der ofte også mulighed for tilkøb af mad, hvilket vi samarbejder med Videbæk Idræts- og Fritidscenter om.
154
386

Afstemningen er afsluttet.