Ringkøbing bokseklub

Nomineret af: Susan Høyer Holgersen

For 5 år siden åbnede Kasper Holgersen Ringkøbing bokse klub ude i det gamle Ådselskogerri i Ringkøbing.Kasper er i dag stadig formand og chef træner og føre stadig klubben fremad.
Sidste år havde klubben 85 medlemmer.
Boksning er ikke kun blodtud og brækkede næser. Det er så meget mere, styrke, afprøvning af egne grænser, motorisk udvikling, afstressende både mentalt og fysisk. Alle kan gå til boksning i klubben, uanset alder, køn, form og lign. alle bliver taget godt imod.

Hver mandag løber 20-25 friske børn i alle aldre drenge og piger rundt og bruger masser af energi. De elsker den disciplin og fysiske hårde træning de får. De lære at passe på hinanden, får ansvar, brugt kroppen på en sund måde ved lærerig træning. Efter opvarmning køres der lidt styrke træning og det er så fantastisk at se deres glæde hver gang de rykker deres granser og finder ud af de kan meget mere end de tror. Selvfølgelig skal de også have handsker på og give den gas på sandsækkene.
Man behøver på ingen måde være stor, stærk og sej for at gå til boksning, nogle kommer fordi de elsker sporten, nogle for at få afløb for noget vrede, og lign. Motorisk og fysisk udvikles de alle. Det er bevist at boksning er en af de bedste sportsgrene, og i Ringkøbing bokseklub ønsker vi bla. at fange de børn og unge som bøvler med nogle problemer for vi har set igen og igen at det med tiden har afholdt dem fra ballade. Der er ydermere et rigtig godt samarbejde med SSP. Det er HÅRDT men SJOVT at være barn/ung i klubben.

3 gange i ugen er der motions boksning. Her er alle selvfølgelig også velkommen, det er også både mænd og kvinder der kommer her for at få pulsen op og svede.
Der bliver kørt en masse forskellig styrke på her, alle muskler for en ordentlig omgang. KLubben har mange redskaber man bruger, trænings maskinger, håndvægte, dæk, og selvfølgelig sandsækkene. Der er garanti for sved på panden.

Kampholdet træner også mindst 3 gange om ugen, ofte træner de med på motionsholdet om lørdagen, på de to hold er der ca 30 medlemmer.
På kampholdet bliver der selvfølgelig arbejdet med at udvikle gode boksere. Lige nu kan klubben stolt prale af at have 3 proff boksere, 3 kamp boksere og en masse som er klar tildiplom kampe( point kampe hvor kampen bliver sat på et niveau begge boksere kan være med på). Her er træningen HÅRD og den enkelte bokser lære at være selvstændig, udholden, respektfuld, tillidsfuld, ansvarlig. Man får en helt unik sammenhold og venskab, man dele glæde og sorger, sejre og nederlag. Her er der heller ingen forskelsbehandling på drenge og piger alle er lige, og behandles med respekt af både træner og boksere.
Flere af de unge mennesker der har været/ er i klubben er med egne ord blevet 'redet' af at starte til boksning, fra gaden, mentalt og vrede. Dette synes jeg er fantastisk og noget som fortjener respekt.

Jeg har selv haft med boksning at gøre i størstedelen af mit liv og jeg elsker at komme derude og opleve mine børn træne, den mindste grine og lære på børneholdet og den store udvikle sig fysisk og mentalt på kampholdet, følge hendes opture og kampe, venskaberne på kryds og tværs af bokserne, trænerne og de frivillige. Denne klub fortjener at vinde denne flotte præmier så de kan blive ved med at hjælpe børn/ unge/ voksne, for der er flere end vi regner med som trænger til at komme ud og føle sig god nok, blive bedre og bare være sig selv.

Kom endelig og oplev alt dette, du vil ikke fortryde det.
40
279

Afstemningen er afsluttet.