Coding Pirates

Nomineret af: Martin Larsen

Coding Pirates er en landsdækkende almenvelgørende børne- og ungeforening, der laver IT-kreative aktiviteter for 7-17 årige. Vi er drevet af frivillige, men vi har et professionelt sekretariat beliggende i Odense. Vores aktiviteter kan deles i tre hovedområder:
1. Rundt i hele landet kan 7-17 årige gå til Coding Pirates på samme måde, som man kan gå til fodbold eller spejder. Sammen med frivillige lærer børn gennem leg at skabe med nye teknologier: programmering, 3d grafik, elektronik, robotics og meget meget andet. Vi har i skrivende stund 89 afdelinger, men har pt. 17 mere på vej. Ved udgangen af 2022 havde vi 1449 medlemmer og 300-400 frivillige.

2. Vi er operatør for den danske del af den globale innovations- og robotturnering First LEGO League. VI blev operatør i starten af 2022 og har kørt den første sæson, hvor 4500 danske skolebørn var involveret, der blev holdt 14 lokale finaler og den allerførste Danmarksfinale med ca. 400 børn. Vi er nu igang med at blive klar til 2. sæson.

3. Vi kører en række arrangementer både lokalt og nationalt, hvor børn kan komme og blive introduceret til teknologi. Det er fx BørneIT-konferencer og Game Jams i Aarhus og Lyngby, DigiDays på Frederiksberg, summer camp i Hobro, robotarrangementer i Sønderborg og Viborg og meget andet.
287
1370

Afstemningen er afsluttet.